Scandal imens in Norvegia, dupa ce un magazin de lux a scos la vanzare… piei de lup

Într-un magazin de mobilier de lux din Norvegia, activiștii pentru drepturile animalelor au descoperit o situație incredibilă. Aici se vindeau piei de lup drept carpete pentru decorat casele, în ciuda faptului că aceste animale sunt protejate de lege.

Fiecare piele de lup se comercializa cu 27.800 de coroane, adică aproximativ 4.700 de dolari bucata.

Ingunn Lund-Vang de la organizația pentru drepturile animalelor „Country people for Wild Animals” a atacat duminică magazinul, catalogând vânzarea pieilor de lup drept „complet lipsită de etică și abuzivă”, într-o postare pe Facebook.

Nu există ferme în care să se crească lupi pentru blana lor, așa că lupii aceia ori au fost împușcați, ori au fost aduși din străinătate, dintr-o țară în care se permite utilizarea capcanelor pentru ca lupii să fie prinși”, a declarat Ingunn Lund-Vang pentru un ziar local.

Imediat de la declanșarea războiului mediatic, managerul magazinului, Ruben Amundsen a spus că au fost scoase de la vânzare pieile de lup. „Nu vor mai exista niciodată astfel de produse la vânzare la noi în magazin”, a declarat el. Totodată, a ținut să precizeze că pieile de lupi au fost importate din Canada.

Potrivit asociațiilor pentru protecția animalelor din Norvegia, în prezent, în această țară mai există foarte puțini lupi, vânătoarea lor fiind strict interzisa.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *