Sarbatoare cu fast: norvegienii vor cheltui 260 milioane de coroane pentru Halloween

Halloween-ul se apropie cu pasi repezi. Organizatia Virke a realizat un studiu in privinta acestei sarbatori imprumutate, iar rezultatul este urmatorul: norvegienii vor cheltui anul acesta in jur de 260 de milioane de coroane (aproximativ 138 de milioane de lei noi) pentru a se bucura de Halloween.

`Lanturile de magazine au creat pur si simplu un nou sezon. Acesta ne este servit pe platouri din filmele americane si atat copiii, cat si magazinele au devenit infometati dupa aceasta sarbatoare`, a declarat Bror W. Stende din partea Virke.

Suma medie pe care o cheltuie un norvegian pentru Halloween este de 50 de coroane, insa ea poate ajunge si pana la 300 de coroane (aprox. 40 de euro), daca este vorba despre copii cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani. Si exista familii in Norvegia in care Halloween-ul este foarte apreciat. In general, norvegieniii cheltuie bani pe costume, bomboane si decoratiuni.

`Unele familii cheltuie mai mult, pe cand altele cheltuie mai putin sau chiar deloc. Dar este un lucru cert ca familiile din Norvegia nu pot scapa de Halloween, mai ales daca in familie exista copii`, a concluzionat Stende.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *