Sapte hoti de buzunare din zece provin din Romania

Hot_buzunareStatisticile arata ca sapte din zece  hoti prinsi asupra faptei pe strazile din Oslo, din 2012 pana in prezent, provin din Romania si sunt in cea mai mare parte tigani.

Din cei 171 de romani condamnati in Oslo, Asker and Bærum, 152 au comis infractiuni precum furt, talharie sau posesie de bunuri furate.

Cele mai multe infractiuni sunt comise de profesionisti, bine imbracati si bine organizati, explica Roar Kvassheim seful departamentului din cadrul Politiei Districtuale Oslo care se ocupa de hoti.

Din august 2012 si pana in prezent, 70% din cei condamnati pentru furturi provin din Romania. Numarul foarte mare ale acestora o ingrijoreaza pe Grete Faremo, ministrul Justitiei, care se astepta la o imbunatatire a situatiei rromilor din Romania, mai ales de cand guvernul Norvegian a alocat sume consistente pentru ca conditiile lor de viata din tara de origine sa se imbunatateasca.

In ultimul an, guvernul norvegian a alocat 134 de milioane de coroane pentru a-i ajuta pe tiganii din Romania.

Cu toate acestea, fondurile inca n-au fost cheltuite, iar mii de romani vin in fiecare vara pentru a cersi pe strazile din Oslo.

Adaptare dupa The Norway Post

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *