Romii vor fi evacuti dintr-o padure din apropiere de Oslo

Imigranţii romi, care de câteva luni bune s-au instalat în pădurea Sognsvann din apropiere de capitala Norvegiei, Oslo, au primit ieri o notificare prin care au fost înştiinţaţi că trebuie să paraseasca pădurea in termen de o săptămână.

Romii din padure îşi duc traiul în corturi, întrucât nu deţin o locuinţă în Norvegia.

Decizia ca imigranţii să părăsească zona a fost luată de către Departamentul de Executare din Oslo. „Au primit un mesaj prin care au fost informați că trebuie să părăsească zona. Îi sfătuim să-și ia toate lucrurile de acolo, pentru că tot ceea ce lasă în urmă va fi aruncat la gunoi”, a declarat Birthe Pihl, șeful Departamentului de Executare din capitala novergiană. El a mai adăugat faptul că se dorește eliberarea pădurii înainte să înceapă ninsorile.

In replica, Cecilie Schjatvet, avocatul angajat de asociația „Folk er Folk” pentru a apăra interesele romilor, a precizat că intenționează să apeleze la Curtea Supremă din Norvegia pentru a convinge magistrații că romii nu trebuie evacuați din pădurea Sognsvann.

Sursa: http://www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Romii vor fi evacuti dintr-o padure din apropiere de Oslo

  1. popescu maria spune:

    nu am nimic cu etnitatea romilor,dar as dori sa imi exprim parerea,ca acesti oameni nu stiu ce inseamna civilizatie si respect, legilor intro tara straina, iei orisiunde se duc obiceiurile nu si le schimba deoarece nu au fost invatati din tara mama romania.

  2. Diana Anghel spune:

    Decizia Departamentului de Executare din Oslo este salutara si, peste tot in lume, cei care nu muncesc si duc o viata parazitara ar trebui incarcerati in lagare de munca sau trimisi de unde au venit.

    Iar, fata de cele mentionate mai sus de catre Popescu Maria, s-au strecurat 2 neadevaruri istorice – in primul rand, tiganii sunt nomazi, deci nu au tara; in al doilea rand, Romania este una dintre tarile europene care i-a tolerat si NU este “tara mama” a tiganilor, acestia fiind originari din nord-vestul Indiei si a Pakistanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *