Românii dau Spania și Italia pe Germania și Norvegia

O hartă a circulației banilor din străinătate spre România, întocmită de cei de la Money Gram, arată că tot mai mulți conaționali care muncesc peste hotare se orientează către nordul continentului. Cu toate acestea, anul trecut, în țară, cea mai mare sumă de bani a venit din Italia.

Germania, Marea Britanie, Suedia și Norvegia sunt țările către care se îndreaptă cei ce își caută un loc de muncă în străinătate. Aceștia lasă în urmă Spania, Italia și Grecia unde până acum se orientau cei mai mulți români.

“Cine are studii merge către nord, deși până acum clima era un impediment. Pentru cei ce se hotărăsc să facă acest pas contează și salariul, dar și calitatea vieții și condițiile de muncă. Românii, ca și alte naționalități, urmează drumul banilor”, spune Roxana Prodan, expert din partea patronatelor în cadrul Comisiei de politici sociale în Comitetul Consultativ pentru Migrație.

Acesta spune că, în nordul continentului se caută ingineri, doctori, asistenți medicali etc. Salariile sunt de cel puțin patru ori mai mari decât în țară. De exemplu, un inginer poate câștiga între 4.000 și 6.000 de euro/lună în Germania sau Norvegia. În plus beneficiază de tot felul de facilități la venire, iar familiile cu copii primesc ajutoare.

Articolul complet în RL

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *