Romanii care comit infractiuni in Norvegia vor ajunge tot in inchisorile romanesti

Guvernul norvegian ar face orice să scape de infractorii străini. Mai nou, norvegienii sunt dispuși sa plătească repatrierea răufăcătorilor.

În acest sens, Norvegia a semnat recent acorduri cu România, Letonia și Lituania pentru ca infractorii străini din Norvegia să fie trimiși în țara de origine pentru a-și ispăși pedepsele. Conform acordurilor, guvernul norvegian va plăti transportul infractorilor până în țara din care provin.

Departamentul de justiție din Norvegia mai lucrează și la alte acorduri asemănătoare cu Polonia și Bulgaria.

Până acum exista foarte multă birocrație în privința infractorilor străini, dar noile acorduri permit acestor infractori să-și ispășească pedeaspsele în țara de origine. Autoritățile norvegiene vor plăti transportul infractorilor. Infractorii vor fi judecați în tribunalele norvegiene, dar când procesele se termină, inculpații vor fi trimiși acasă”, a declarat Ministrul Justiției, Anders Anundsen.

El consideră că prin aceste acorduri, închisorile norvegiene vor fi mai bine organizate, iar statul norvegian va plăti mai putin pentru a-i întreține pe cei închiși.

Să sperăm că aceste măsuri vor duce la conștientizarea infractorilor că nu pot face ce vor în Norvegia, fără a fi trimiși înapoi acasă”, a mai spus Anundsen.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

4 Responses to Romanii care comit infractiuni in Norvegia vor ajunge tot in inchisorile romanesti

 1. Marius spune:

  Nu este o măsură ok,sistemul juridic românesc şi a dovedit ineficienţa,iar recidiviştii privesc puşcăria ro.ca pe o a II.a casă.Mai curând ar fi eficientă judecarea/condamnarea lor în No.şi executarea pedepsei.prin transfer,in Ro.

 2. cipriam spune:

  Buna ziua. Buna masura dar tin sa precizez ca vor fi judecati in Norvegia nu in Romania,doar inchisoarea in Romania. Este mult mai bine deoarece in inchisorile din Norv sunt la hotel nu la puscarie

 3. Cristi spune:

  Cum sa fie o masura buna? Norvegieni platesc doar drumul detinutilor pana in tara natala dar nu platesc si cheltuielile detinutilor in puscariile romanesti. Asta insemnand ca tot parintii vostri sau rudele voastre vor plati pentru mentinerea lor in puscarii, de unde credeti ca au bani de mancare si restul cheltuielilor….va zic eu daca nu stiti, din banii contribuabililor. Plus ca inchisorile noastre deja sunt suprapopulate. In mod clar nu e o decizie buna, si idiotii aia care sunt la putere nu ar trebui sa accepte asa ceva.

 4. George spune:

  Este si nu corect! Sunt multe cazuri si situatii bine inteles! Cand comiti o infractiune in o tara straina e corect sa fi judecat si trimis in tara natala in cazul in care esti in trecere sau ilegal Dar din moment ce locuiesti in aceea tara de o anumita perioada (lucrezi si platesti taxe) atunci mie nu imi suna corect! O Infractiune poate fi in multe feluri pana si o greseala pe care trebuie platita penal. Ex Ce faci daca locuiesti aici ptr 4-6 ani legal familie si platesti taxe si lovesti pe cineva pe trecerea de pieton? E o infractiune nu? Esti gasit vinovat si trimis in tara de origine?! Poate nu e un exemplu prea bun dar sper ca am trimis ideea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *