România a învins Norvegia la Olimpiada de Şah de la Baku

Echipa masculină de șah a României a câștigat, în cea de-a treia rundă a Olimpiadei de șah de la Baku, meciul cu echipa Norvegiei, condusă de campionul mondial Magnus Carlsen. Acesta a trebuit să se mulţumească cu remiza în partida cu liderul echipei României, marele maestru Constantin Lupulescu (foto).

Şi alte două partide ale meciului s-au încheiat cu remiză, însă juniorul Bogdan Deac a reuşit să se impună în faţa adversarului direct şi să aducă astfel victoria echipei sale, România – Norvegia 2.5 – 1.5.

Bogdan Deac este cel mai tânăr mare maestru al momentului din lume și la cei 15 ani ai săi reprezintă una dintre speranțele șahului românesc.

După trei runde, echipa noastră a acumulat tot atâtea victorii şi ocupă locul 11 în concursul la care s-au înscris 180 de echipe.

Componența lotului României este formată din Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Mihail Marin, Vlad Jianu și Bogdan Deac, iar antrenor este  Cătălin Ardelean din Satu Mare.

România este pe locul 26 în grila de start a competiţiei.

Favorita concursului este echipa Rusiei, dar pretenții au și echipele Statelor Unite, Chinei, Azerbaidjanului, Franței și Ucrainei. Din cauza relației cu Azerbaidjanul, Armenia nu și-a trimis reprezentanți la Baku, deși dispune de unii dintre cei mai puternici șahiști din lume, printre care și fostul număr doi mondial Levon Aronian.

Urmăriți imagini de la partida dintre norvegianul Magnus Karlsen și românul Constantin Lupulescu:

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to România a învins Norvegia la Olimpiada de Şah de la Baku

  1. Eugen spune:

    Am invatat sah cand eram copil. Din pacate neavand cu cine sa parctic nu am evoluat. Felicitari celor ce obtin performante ina cest sport al mintii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *