Români din Norvegia, 550 de kilometri cu avionul pentru a vota la Oslo

Un grup de zece români care lucrează în oraşul Stavanger din Norvegia au mers cu avionul, duminică, pentru a vota la Ambasada României de la Oslo, situată la o distanţă de peste 550 de kilometri, unde au stat la coadă două ore şi jumătate pentru a-şi exprima opţiunea electorală.

Ioana Stan, una dintre membrele grupului de români, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că a meritat tot efortul depus pentru a vota la alegeri.

Suntem un grup de români care lucrăm în Stavanger şi am luat avionul pentru a ajunge să votăm la Ambasada României din Oslo, situată la peste 550 de kilometri distanţă.

Am luat bilete dus-întors cu preţ redus, pentru grup, ne-a costat circa 200 de euro, am luat trenul de la aeroport până în centrul capitalei Norvegiei, dar a meritat tot efortul făcut, şi timpul petrecut pe drum, şi distanţa, şi costurile, pentru a putea vota la alegeri. În faţa ambasadei au fost câteva sute de persoane, am stat la coadă două ore şi jumătate până am reuşit să votăm“, a spus Stan.

Grup de români din Stavanger la vot, la Oslo

Grup de români din Stavanger la vot, la Oslo

Aceasta a subliniat că lucrează şase zile pe săptămână la o companie de explorări petroliere şi sâmbătă avea zi liberă, dar a făcut schimb pentru a putea vota duminică.

În primul tur nu am votat, dar acum am făcut schimb cu ziua liberă pentru a putea ajunge la Oslo“, a precizat Ioana Stan.

Un alt membru al grupului, Florin Focşăneanu, a spus, la rândul său, că a votat şi în primul tur şi că a meritat să meargă şi în turul al doilea la Ambasada României din Oslo, “indiferent de efortul depus“.

Sursa: Mediafax

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Români din Norvegia, 550 de kilometri cu avionul pentru a vota la Oslo

  1. Akos spune:

    Si noi un alt grup de Români am venit 3 masini din Stavanger si una din Bergen 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *