Revelionul 2014 ar putea fi ultimul sarbatorit cu lampioane zburatoare

Departamentul de Protecție Civilă din Norvegia vrea să interzică vânzarea și utilizarea de lampioane, întrucât reprezentanții instituției consideră că aceste obiecte pot produce incendii si alte incidente nedorite.

Intenționăm să depunem în 2014 o cerere către Ministerul de Justiție prin care să cerem interzicerea vânzării și a utilizării de lampioane”, a declarat Steiner Tegneby, inginer senior  în cadrul Departamentului de Protecție Civilă.

Până acum, Departamentul nu a considerat că lampioanele reprezintă o amenințare reală, încât să ceară interzicerea lor. Puține magazine din Norvegia vând lampioane, însă mulți le cumpără de pe Internet.

Lampioanele pot conduce la adevărate dezastre dacă nu sunt folosite corespunzător, dar mai ales reprezintă o problemă dacă sunt lansate atunci când bate vântul, întrucât există posiblitatea ca lampioanele să ajungă arzând în zone foarte populate.

Până acum deja s-a înregistrat un incident cauzat de lampioane, dar nu știm să fi avut loc vreun incendiu”, a mai spus Tegneby.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *