Rețea masivă de pedofilie în Norvegia: 20 de arestări, 51 de persoane cercetate

Poliția norvegiană a deschis o anchetă împotriva a 51 de persoane implicate într-o rețea de pedofilie, acesta fiind cel mai mare caz de pedofilie din aceast țară până în prezent.

Desfășurată sub denumirea ”Camera întunecată” (Dark Room), operațiunea a scos la iveală atrocități de nedescris, chiar și asupra bebelușilor.

Poliția a confiscat 150 de terabiți de material informatic cuprinzând fotografii și filme cu abuzurile, precum și discuții online între membrii rețelei. ”Materialele arată abuzuri asupra copiilor de toate vârstele, inclusiv sugari” a declarat Hilde Reikras, șeful operațiunii, într-o conferință de presă duminică seara, imediat după primele arestări.

Reikras a exemplificat câteva imagini oribile: ”penetrarea copiilor mici, copii legați, copii făcând sex cu animale și copii făcând sex cu alți copii”.

Avem un caz în care persoana acuzată avea partenera însărcinată și discuta pe chat împreună cu complicii săi despre cum urmează să abuzeze bebelușul după ce acesta se va naște” a afirmat Janne Ringset Helte, reprezentant al Poliției norvegiene.

Unii dintre cei acuzați au transmis în direct pe rețeaua de internet imagini cu abuzurile, unele îndreptate chiar asupra propriilor copii.

Până acum, 20 de persoane au fost arestate în Vestul țării, iar alte 31 de persoane din alte regiuni ale Norvegiei se află sub investigație. De asemenea este cercetată și o persoană din afara Norvegiei.

Reprezentanții poliției norvegiene afirmă că majoritatea membrilor rețelei au studii superioare și foarte bune cunoștințe în IT. Aceștia au folosit criptarea mesajelor pe internet pentru a-și ascunde urmele. Unul dintre cei cercetați în acest caz a lucrat pentru 11 grădinițe din Bergen.

Pe lista celor acuzați se află și doi politicieni, un profesor și un avocat.

Potrivit publicației norvegiene VG, poliția norvegiană a început investigația după ce a primit informații de la FBI, ai căror agenți au reușit să intercepteze unul din site-urile de pedofilie din rețeaua ”Dark Web” și să urmărească utilizatorii.

În caz că își vor recunoaște faptele, vinovații riscă până la 15 ani de închisoare.

(Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix)

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Rețea masivă de pedofilie în Norvegia: 20 de arestări, 51 de persoane cercetate

  1. Mata spune:

    Pedeapsa capitala sau cu indulgenta, la OCNA cu ei pentru tot restul vietii , sa le treaca de aceste pofte diabolice …

  2. ghandalf spune:

    Iar in Romania Ortodoxa se mai leaga si in zilele noastre copiii cu lantul de pat pe la tara,se tin ani de zile sclavi prin Arges retelele de traficanti fiind protejate de deputati si parlamentari ,clanurile si camatarii continua sa-si construiasca palate din taxe de protectie,santaj si retele de prostitutie,se lasa batranii sa moara in jeg in spitale,si lista poate continua la nesfarsit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *