Retea de prostitutie condusa de nigerieni, anihilata la Bergen

Polițiștii norvegieni au descoperit o rețea de prostituție in Bergen și au făcut deja două arestări în acest caz.

Infractorii câștigau sume de ordinul milioanelor de coroane.

Avem motive să credem că această rețea își desfășura activitatea de ceva timp. Credem că un nigerian joacă rolul principal în această rețea din Bergen. Deja am arestat un bărbat și o femeie care erau implicați în această afacere”, a declarat Rudolf Christoffersen, care conduce investigatia.

Acesta a mai precizat că numeroase femei au fost exploatate în ultimii ani și că rețeaua de prostituție ar fi câștigat milioane bune de pe urma acestora.

Milioane de coroane au fost trimise în afara țării din Bergen, prin intermediul Western Union și am depistat și câteva tranzacții către oameni despre care credem că au legătură cu rețeaua de prostituție. Banii erau trimiși către Nigeria, Spania și alte țări din Europa”, a mai spus Christoffersen.

Până la această oră, polițiștii nu au arestat însă persoana cheie: o femeie nigeriană despre care se crede că ar fi capul rețelei. Ea ar desfășura astfel de acțiuni în Bergen în 2005 și este căutată la nivel internațional.

Bărbatul care a fost deja arestat riscă 10 ani de închisoare, dacă instanța va decide că este vinovat.

Ce mă sperie este brutalitatea și cinismul din spatele acestor oameni, pentru că au o afacere foarte bine organizată. Profitul este foarte mari, riscurile de a fi prinși sunt mici și dacă totuși sunt prinși, primesc pedepse foarte mici”, a concluzionat Christoffersen.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *