Record: in 2014, aproximativ 15.000 de persoane au primit cetatenie norvegiana

În 2014, autoritățile norvegiene au oferit cetățenie unui număr record de imigranți. Este vorba despre 15.300 de persoane, cel mai mare număr de persoane care a aplicat și primit cetățenie în Norvegia până acum.

Imigranții din Iraq, Afganistan și Somalia reprezintă cele trei grupuri majoritare care au dorit să devină cetățeni norvegieni și au și reușit anul trecut.

Mai exact, 1.420 de imigranți din Iraq și 1.370 de persoane din Afganistan au devenit, în mod oficial, cetățeni norvegieni. De asemenea, alți 1.140 de somalezi au primit cetățenie norvegiană.

Femeile au primit cetățenie într-un număr mai mare

Autoritățile norvegiene au mai anunțat faptul că în 2014 a crescut numărul filipinezilor și numărul persoanelor din Myanmar care au devenit cetățeni norvegieni, în comparație cu situația din 2013. Datele oficiale arată că aproximativ 55% dintre cei care au devenit norvegieni cu acte în regulă anul trecut sunt femei. Cele mai multe sunt din Filipine și Thailanda.

În plus, o treime din noii cetățeni norvegieni sunt copii. Printre imigranții din Somalia care au primit cetățenie norvegiană, de exemplu, aproximativ 46% sunt tineri cu vârste de până la 18 ani.

Un sfert din noii cetățeni au locuit până acum în Oslo

Aproximativ 25% dintre cei care au primit cetățenie norvegiană anul trecut au locuit în Oslo în ultimii ani. La pol opus, cei mai puțini imigranți, care au devenit oficial norvegieni, au locuit în Sogn og Fjordane și Finnmark.

Norvegia nu acceptă cetățenie dublă 

Norvegia se numără printre țările norvegiene care nu acceptă cetățenie dublă. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, polonezii care lucrează în Norvegia refuză să renunțe la cetățenia lor originală. Aceștia, făcând parte din Uniunea Europeană, au drepturi pe care, dacă ar deveni cetățeni norvegieni, le-ar pierde. La fel se întâmplă și cu alți imigranți din Norvegia.

Dacă vreți să aflați mai multe despre cetățenia norvegiană, puteți accesa link-ul următor: http://www.udi.no/en/.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Record: in 2014, aproximativ 15.000 de persoane au primit cetatenie norvegiana

  1. george spune:

    Pai de ce nu veniti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *