Prosperitatea Norvegiei se datoreaza imigrantilor, sustine seful unui institut de cercetare

Creşterea numărului de oameni care lucrează în Norvegia este datorată imigranţilor. Aceasta este concluzia la care a ajuns un oficial norvegian.

Concret, imigranţii au constribuit cu 80% la creşterea forţei de muncă.

În ultimii zece ani, în Norvegia au venit aproximativ 25.000 de imigranţi care şi-au găsit de lucru. Prin comparatie, localnicii au sporit forţa de muncă doar cu 5.551 de persoane.

Participarea imigranţilor la forţa de muncă din ţara noastră este ceea ce păstrează nivelul de trai ridicat în Norvegia, a declarat Arild H. Steen, directorul Institutului de Cercetare a Muncii.

Jumătate dintre imigranţii care lucreză în Norvegia provin din ţări europene. Provocarea noastră este să păstrăm ridicat nivelul forţei de muncă, atât în rândul localnicilor, cât şi şi în rândul imigranţilor, a mai punctat Steen.

Problema Norvegiei este că populaţia autohtonă e îmbătrânită. Mulţi dintre localnici au vârste cuprinse între 67 şi 74 de ani, potrivit datelor furnizate de Steen.

Previziunile arată că până în 2050, în Norvegia vor exista aproximativ 1,4 milioane de bătrâni, comparativ cu 670.000, câţi există acum. 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Prosperitatea Norvegiei se datoreaza imigrantilor, sustine seful unui institut de cercetare

  1. maricel buhus spune:

    Stimez statul norvegian,lucrez aici de 7 ani,e un popor,,,pasnic,ma uit in jur si vad din ce in ce mai multi barbati care au sotii din,,,,alte tari,,,intrebarea mea este ,,,de ce?oare femeile norvegience nu mai dau importanta casniciei,vietii de cuplu?sau poate nu mai exista sentimentul de dragoste,,,ori poate barbatii din norvegia nu mai pot tine pasul cu ele?Oricum,as privio din punctul meu de vedere,,,,,ceva e putred si va iesi la iveala peste 10,15 ani,,,,,atunci poate si cred caci aceasta populatie batrana si obosita,cum se spune in articolul de mai sus,va fi inlocuita,,,,,,,de cine?????????????????de copiii facuti de norvegieni cu alte femei,,,,,,,din alte state,,,,aceasta tara e frumoasa,populatia ei,fata de alte tari europene,,,,e primitoare ,,,inca!dar mai tarziu,,,toti banii acestia care intra lunar,,,miliarde ,,,,in bancile norvegiei,cineva trebuie sa se foloseasca de ei,,,,cine?eu care platesc 41 la suta taxe?,,nu cred,,,atunci cine? Va miltumesc si sa aveti o seara buna,si nu uitati ,,,,CU DUMNEZEU INAINTE,,,,TOT RAUL SPRE BINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *