Propunere FRP: Norvegia ar trebui sa restranga primirea imigrantilor, prin referendum

Dreapta populistă din Norvegia, membră a coaliţiei guvernamentale, a vorbit marţi despre organizarea unui referendum pe tema imigraţiei. Partidul Progresului (FRP) și-ar dori un referendum asemănător celui care a avut loc în Elveția zilele trecute.

Elvețienii au fost intrebați dacă ar trebui sau nu înăsprite condițiile în care imigranții proveniți din Uniunea Europeană se pot stabili in țara lor.

Purtătorul de cuvânt al FRP vrea același lucru, cu toate că referendumul va stârni probabil furia reprezentanților UE, așa cum s-a întâmplat și în cazul Elveției. Duminică, elvetienii au votat în proporție de 50,3% introducerea unor reguli mult mai stricte când vine vorba de valurile de imigranți din UE.

În urma acestui eveniment, Elveția a fost amenințată de Bruxelles că relațiile UE cu Elveția vor avea de suferit.

„Ideea unui astfel de referendum este interesantă și cred că și Norvegia ar trebui să aibă unul. Nu iau poziţie în privinţa unui sistem de cote precum cel pentru care s-a pronunţat acum poporul elveţian”, a declarat Mazyar Keshvari, purtător de cuvânt al Partidului Progresist.

Norvegia ar trebui şi ea să organizeze un referendum pe tema imigraţiei. Sunt sigur că există o majoritate pentru o restrângere când vine vorba de primirea imigranților”, a mai spus el.

Keshvari este el însuși un imigrant, de 32 de ani, care provine dintr-o familie iraniană ce s-a refugiat în Norvegia după Revoluția Islamică.

Nefiind membra UE, Norvegia este legată de blocul european prin apartenenţa sa la Spaţiul Economic European şi Spaţiul Schengen.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *