Propunere: Detinutii sa fie “cazati” in foste garnizoane militare

Autoritățile norvegiene iau în considerare trimiterea unor detinuti în tabere militare abandonate, pentru a face loc noilor infractori.

Deputatul Vidar Karles, din Partidul Progresist a precizat că se iau în calcul toate posibilitățile, după ce s-a ajuns la concluzia că închisorile sunt supra-aglomerate.

Suntem în căutarea unor noi locuri pentru detinuti. Este una dintre principalele noastre priorități și ne gândim să folosim fostele tabere militare”, a declarat Vidar Karles.

Cel care a propus fostele tabere militare este însă inspectorul Magnar Pedersen, șeful Poliției din Vestfold, regiune situată in sudul capitalei Oslo. „Infractorii străini ocupă foarte mult spațiu în închisorile noastre. Forțele armate au abandonat multe locuri în nordul țării, dar clădirile încă există, așa că am putea să le folosim. Acești infractori nu au familii care să-i viziteze, întrucât nu au legături cu Norvegia”, a precizat Magnar Pedersen.

Totodată, Pedersen s-a plâns că infractorii evadează din închisorile din Vestfold, Buskerud și Telemark, pur și simplu pentru că nu mai există locuri.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *