Progresistii, ingrijorati de scaderea consumului de carne de porc în institutiile publice

Ministrul progresist al Agriculturii a identificat o problema mai putin obisnuita. Acesta i-a îndemnat în mod public zilele trecute pe toți reprezentanții închisorilor, spitalelor și ai școlilor medicale să servească cât mai multă carne de porc.

Motivul? Carnea de porc începe să dispară din meniurile norvegiene din cauza comunităților de musulmani.

Nu putem să nu mai servim carne de porc numai pentru că s-au mutat musulmanii la noi în țară”, a declarat Sylvi Listhaug, politician ce face parte din Partidul Progresist (FRP).

Cei care fac meniurile din instituțiile publice trebuie să introducă și carne de porc în meniuri, dar să se asigure că cei ce nu consumă acest produs își pot alege altceva”, a continuat Listhaug.

Bjorn-Ole Juul-Hansens, directorul asociației producatorilor de carne din Norvegia, a declarat că numeroase instituții servesc din ce în ce mai puțin carne de porc, însă nu a oferit și statistici care să dovedească acest lucru.

Membrii asociației noastre simt că multe instituții publice, cum ar fi departamente municipale de catering sau școli medicale pun accent mai mult pe dorințele minorităților decât pe cele ale majorității”, a menționat Juul-Hansen.

Nemulțumirile ministrului sunt confirmate și de Willy Haugen, cel care controlează firma de catering ce oferă mâncare pentru închisoarea din Oslo. Acesta a spus că firma lui servește carne de porc în medie, o dată la două săptămâni.

Sursa. www.thelocal.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *