Programul de Craciun la parohia ortodoxa româneasca din Trondheim. Pe 25 decembrie, dupa amiaza, ajunge si Mos Craciun

Preotul  Andrei Ovidiu Sofa, care este noul paroh al bisericii ortodoxe românești din Trondheim, ne-a transmis programul liturgic pentru perioada sărbătorilor de Crăciun. Mesajul se adresează atât românilor ortodocși din Sor-Trondelag, cât și celor din regiunile învecinate, Nord-Trondelag și More og Romsdal.

Astfel, pe 23 si 24 decembrie preotul Andrei Ovidiu Sofa va fi disponibil pentru cine dorește să se spovedească sau să primească cu ajunul Craciunului. De asemenea, ”mă voi deplasa si pentru a oficia Slujba Aghiezmei celei mici pe la casele dumneavoastra. Pentru aceasta, cine dorește, vă rog să mă contactati din timp la numărul de telefon 97981697 sau la adresa de e-mail [email protected]”, ne-a transmis noul preot român din Trondheim.

În data de 25 decembrie, prima zi de Crăciun, va fi oficiată Sfanta Liturghie începând de la ora 13:30. Slujba se desfasoara in biserica ”Bakke Kirke”, situata pe strada Innherredsveien, la numarul trei. De la ora 11:00, aici vor avea pogram liturgic credincioșii norvegieni, după care biserica va fi liberă pentru enoriașii români.

În dimineața de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, se va oficia Acatistul de la ora 08:30, iar slujba va continua cu Sfanta Liturghie cu începere de la ora 09:00. Parohia Ortodoxa Româna din Trondheim poarta denumirea ”Sfinţii Voievozi Ştefan cel Mare, Neagoe Basarab şi Regele Martir Olav al Norvegiei”.

Moș Crăciun vine în Trondheim

Tot pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, la ora 14:30, va veni Mos Craciun la copiii din zona Trondelag. În acest sens a fost creat și un eveniment pe facebook, care poate fi accesat aici. În descrierea acestuia se precizează:

”Toți copiii din zona Trondheim și din regiunile Sor-Trondelag, Nord-Trondelag și More og Romsdal sunt așteptați să-l întâlnească pe Moș Crăciun la Biserica pentru români din Trondheim. Părinții alor căror copii vor veni la întâlnirea cu Moșul sunt rugați să-l contacteze pe Ioan Nicolae Fagarasanu la tel. 41063773, pentru detalii și aranjamente. Vă așteptăm cu mult drag și cu o vorbă dulce românească. Crăciun fericit tuturor!”

De asemenea, oricine binevoiește să dea o mână de ajutor, pentru organizarea acestei întâlniri cu Moș Crăciun, este rugat să ia legătura cu Ioan Nicolae Fagarasanu la tel. 41063773. Vă mulțumim.

Am primit un mesaj și de la Moș Crăciun, pe care, stimați părinți, vă rugăm să-l citiți copiilor dumneavoastră: ”Dragii moșului, în ziua când s-a născut Isus, pe 25 decembrie, vă aștept cu bucurie, să ne întâlnim și să ne cunoaștem. Mi-a fost tare greu să învăț românește, dar am învățat foarte multe cuvinte, așa că o să putem povesti despre noi. Cine îmi va spune o poezie, un cântec sau o colindă, o să-l țin minte și la anul o să-i aduc și mai multe cadouri și bunătăți.”

Pastorala de Crăciun

Preasfintitul Episcop Macarie, Episcopul Europei de Nord, a scris o pastorală cu prilejul Crăciunului, ca si cuvant de real folos, pe care a transmis-o tuturor românilor locuitori pe pământurile nordice. Vă invităm să o citiți aici (click).

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *