Proces inedit: un detinut, acuzat ca-si terorizeaza gardienii

Un proces mai putin obisnuit capteaza in aceste zile atentia norvegienilor: un detinut acuzat ca-si terorizeaza gardienii! Inculpatul, un bărbat în vârstă de 31 de ani inchis deja pentru viol, este acuzat ca a atacat nu mai puțin de 50 de oameni, majoritatea angajati ai unei închisori de maxima siguranta.

Bărbatul este un “client” vechi al sistemului corectional, inca din adolescență fiind acuzat de violență, amenințări cu moartea, dar și alte fapte mai grave. El a fost închis în 2011, pentru șase ani, după ce a violat o femeie.

Majoritatea incidentelor pentru care bărbatul este acuzat s-au întâmplat în închisoarea Ila, una dintre cele mai stricte din Norvegia. Alte incidente asemanatoare s-au întâmplat și în închisorile Ringerike și Ollersmo.

La un moment dat, bărbatul de 31 de ani a amnințat un gardian, cu toate că era legat de pat. „Voi veni la tine acasă și te voi ucide pe tine și pe toată familia ta. Nu e nicio problem să aflu unde trăiești”, a fost una dintre amenințările acuzatului.

La un moment dat, bărbatul a lovit un gardian atât de tare, încât i-a rupt nasul. De asemenea, a lovit o asistentă care îl trata la infirmerie.

Acțiunile acuzatului arată o lipsă totală de respect față de gardienii din închisoare și față de ceea ce face aceștia”, au spus procurorii.

Avocatul acuzatului, Kirsten Sigmond a spus despre clientul său că a reacționat cum a reacționat din cauza modului în care este tratat în închisoare.

Violența a dus la izolare. Izolarea a dus la o nouă violență. Mi-a spus că este groaznic să stea izolat într-o celulă. Să fii singur într-un loc este ceva ce l-a transformat într-o perioadă negativă. E ca un cerc vicios”, a spus avocatul.

Aparatorul sustine ca detinutul nici n-ar fi trebuit inchis, ci trebuia sa ajunga intr-un spital de psihiatrie, fiind diagnosticat cu dereglări comportamentale. Procesul va începe marți.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *