Primarul din Oslo nu mai vrea sa fie Mos Craciunul islandezilor

Decizia primarului din Oslo, de a nu mai trimite bradul de Crăciun în Reykjavik, Islanda a stârnit reacții furioase din partea islandezilor.

Fabian Stang, ai insultat întreaga națiune islandeză”, a spus Tomas Frosti Saemundsson, un islandez care trăiește în Norvegia.

 „Îți sugerez să-ți infingi bradul acolo unde-ti place tie”, a punctat nemulțumitul.

Pe de altă parte, primarul din Oslo își motivează decizia prin faptul că în ultimii ani au existat probleme în privința transportului bradului către Islanda. Astfel, Fabian Stang a spus că preferă să păstreze tradiția bradului trimis către Islanda încă de acum 50 de ani, dar printr-o altă metodă.

Fabian Stang s-a oferit să plătească pentru bradul de Crăciun din Reykyavik, dar în condițiile în care pomul ar fi tăiat chiar din Islanda.

În ultimii ani, au existat probleme când s-a transportat bradul din Oslo către capitala Islandei, pentru că de regulă este trimis cu vaporul. Asta ne-a condus la ideea că nu este benefic să păstrăm tradiția veche de 50 de ani”, a declarat Fabian Stang.

Un raport al Consiliului Local din Oslo a arătat că dacă nu s-ar mai trimite cu vaporul un brad către capitala Islandei, Oslo ar câștiga anual 180.000 de coroane, adică circa 30.000 de dolari.

E trist, dar în definitiv, ce a făcut Islanda vreodată pentru Norvegia?”, a ridicat din umeri primarul din Oslo.

Olso plănuiește, de asemenea să încheie și tradiția trimiterii unui brad în Rotterdam, care trebuie prima dată trimis în Londra, iar mai apoi dus în Rotterdam.

Fabian Stang a spus însă că nu poate să renunțe la tradiția trimiterii unui brad în Londra, pentru că acest lucru este un simbol al Norvegiei.

Bradul pe care îl trimitem în Londra reprezintă o parte din istorie și un simbol al prieteniei dintre Marea Britanie și Norvegia”, a concluzionat Stang.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *