Presedintele Klaus Iohannis a semnat acreditarea ambasadorului României în Norvegia

Potrivit unui comunicat difuzat de Administratia Prezidentiala, “Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 iunie 2015, decretul privind acreditarea domnului Adrian Gabriel Davidoiu in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Norvegiei” (foto dreapta, sursa: Agerpres).

Adrian Davidoiu primise, în data de 19 mai, cu 18 voturi “pentru”, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de politică externa ale Parlamentulului pentru postul de ambasador al Romaniei in Regatul Norvegiei. 

Adrian Davidoiu, în vârstă de 48 de ani, este absolvent al Facultăţii de Filologie (română-engleză) din cadrul Universităţii Bucureşti. Vorbeşte engleza, franceza, germana şi italiana.

Adrian Davidoiu, născut în 1967, a fost în anii 1989 şi 1990 profesor de română şi engleză la Târgovişte şi apoi director al unor societăţi comerciale în perioada 1990-1995.

A intrat în MAE în 1997 şi a activat pe diverse posturi în cadrul misiunilor diplomatice din Spania, Finlanda, Austria şi Irlanda. Adrian Davidoiu a fost însărcinatul cu afaceri al României la Viena, Austria, din anul 2012.

A consemnat Daniel Apetrei

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Presedintele Klaus Iohannis a semnat acreditarea ambasadorului României în Norvegia

  1. mutu spune:

    Si cand vine la treaba? Stie cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *