Președintele Cehiei consideră că Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia seamănă cu sistemul nazist

Președintele Republici Cehe a comparat Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia cu sistemul nazist. Această reacție dură vine în urma unui controversat caz în care a fost implicată o femeie din Cehia. În 2011, Serviciul de Protecție a Copilului din țara scandinavă i-a luat cei doi copii, iar de atunci a început o amplă dezbatere pe această temă, în special în presa cehească.

Acum, președintele Republicii Cehe, Miloš Zeman s-a alăturat dezbaterii pe acest subiect, în mod public. Într-un interviu acordat presei cehești, Zeman a acuzat autoritățile norvegiene că nu ar trata în mod corect copiii imigranților din Norvegia.

Copiii sunt în familii adoptive, ceea ce seamnă cu Lebensborn. Mamele lor îi pot vedea timp de 15 minute, de două ori pe an și nu au voie să vorbească în cehă cu micuții”, a spus Miloš Zeman, președintele Republici Cehe.

Mai exact, președintele acuză autoritățile norvegiene că ar priva copiii cehi de propria lor cultură.

Sistemul norvegian îi învață să devină norvegieni”, a continuat Zeman.

Lebensborn înseamnă „Fântâna vieții” și a fost numele unei organizații naziste. Ea avea în subordine case de maternitate și se ocupa de copiii pe care naziștii îi răpiseră. Organizația a fost fondată în anul 1935, în Germania, dar ulterior s-a extins.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *