Premierul norvegian: imigrantii ar trebui sa-si invete copiii sa respecte legile

Părinții imigranți care locuiesc în prezent în Norvegia ar trebui să fie mult mai responsabili când vine vorba de copiii lor, pentru a diminua valul de infracționalitate. Asta crede noul prim-ministru norvegian, Erna Solberg.

Se pare că găștile de tineri se află în spatele multor jafuri, furturi de buzunare și alte infracțiuni, din ce în ce mai frecvente”, a declarat Erna Solberg. „Cred că un apel din partea părinților norvegieni către părinții imigranți ar fi foarte important. Trebuie să oprim acest val de infracționalitate, iar părinții imigranți trebuie să se implice”, a mai spus prim-ministrul.

În luna octombrie în Oslo s-au înregistrat 120 de jafuri, mai mult decât în orice alt oraș scandinav. Pe de altă parte, în Copenhaga s-au înregistrat 78 de jafuri, iar în Stockholm 63, adică aproape jumătate față de câte au fost în capitala norvegiană.

Politicienii sunt de acord cu Erna Solberg. „Cred că de fapt Erna a pus punctul pe i”, a declarat Abid Raja, reprezentant al Partidului Liberal. „E timpul să nu mai stigmatizăm imigranții, întrucât în general copiii acestora comit jafuri, nu părinții”, a continuat Abid Raja.

Sursa: www.thelocal.no 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *