Potrivit autoritatilor, 14.000 de imigranti fara permis de sedere reprezinta o amenintare nationala in Norvegia

Autoritățile norvegiene se confruntă cu o nouă problemă: deși le-au cerut să părăsească țara, 14.000 de imigranți încă se află în Norvegia fără un permis de ședere. Potrivit polițiștilor, mulți dintre imigranți se  ascund, tocmai ca autoritățile să nu-i găsească.

Majoritatea imigranților sunt persoane care aplică în mod regulat pentru azil, deși le este refuzată cererea încă de la început. De asemenea, este vorba despre imigranți care comit diferite infracțiuni în Norvegia și care ar trebui deportați.

Mai mult de 5000 de străini cărora li s-a cerut să părăsească Norvegia sunt plasați în centre speciale. Deși polițiștii nu recunosc, ceilalți circa 9000 de imigranți sunt în locuri neștiute de autorități.

Mulți dintre imigranții care ar trebui să se întoarcă în țara lor se mută foarte des dintr-un loc în altul în Norvegia, a declarat Cecile Johansen, purtătorul de cuvânt al Poliției Ailen.

Un raport recent, care a fos realizat de Directoratul de Imigrări, Poliția Națională pentru Imigrări și Directoratul Norvegian de Corecție indică faptul că numărul ridicat de imigranți care stau ilegal în Norvegia sub false identități sau în locuri ascunse reprezintă o amenințare pentru securitatea națională.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *