Politistii norvegieni vor purta arme in urmatoarele patru saptamani

Directoratul Politiei din Norvegia a cerut Departamentului de Justitie sa aprobe ca politistii sa poata purta arme atunci cand sunt la munca.  Iar Ministrul Justitiei, Anders Anundsen a raspuns pozitiv solicitarii.

Decizia Ministrului Justitiei a venit in urma unei evaluari realizate de Politia Secreta din Norvegia (PST). Potrivit studiului, in prezent, in Norvegia securitatea este amenintata la un nivel ridicat. Reprezentantii Directoratului Politiei considera ca politistii ar putea deveni tinte ale unor persoane rau intentionate sau ale unor teroristi.

In mod normal, politistii norvegieni nu poarta arme, insa au intotdeauna una in masina, pusa intr-un loc sigur. Permisiunea Ministrului Justitiei va fi valabila aproximativ patru saptamani, in functie de cum evolueaza lucrurile.

In acelasi timp, Directoratul Politiei din Norvegia a sugerat angajatilor sai sa nu poarte uniforma atunci cand nu sunt in timpul serviciului, pentru a nu fi reperati de potentialii atacatori.

Politistii norvegieni sunt printre ultimii din regiunea nordica ce nu poarta in mod frecvent o arma. Acest lucru se intampla pana acum numai in cazuri extreme. Politistii din Suedia si Danemarca, de exemplu, poarta arme inca din anul 1965, iar politistii din Finlanda din 1918.

A consemnat Lidia Rusu

Surse: www.norwaypost.no

www.tnp.no

newsinenglish.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *