Politistii norvegieni au primit permisiunea de a purta arma inca 4 saptamani

Guvernul norvegian a prelungit cu inca patru saptamani perioada in care politistii au voie sa poarte arme in timpul serviciului.

Decizia a fost luata zilele trecute. In noiembrie, Ministerul de Justitie a acordat politistilor permisiunea de a purta arma timp de o luna. Motivul? Autoritatile norvegiene se tem de un potential atac din partea teroristilor. Politia Secreta a ajuns la concluzia ca soldatii si politistii din Norvegia ar putea fi tinta unor teroristi. Permisiunea temporara pentru a purta arma ar expira in mod normal vineri, 19 decembrie.

Insa Ministerul Justitiei a decis, impreuna cu Politia ca e nevoie de o extindere a perioadei. Saptamana trecuta, NRK a publicat rezultatele unui sondaj de opinie. Dintre cei 1000 de respondenti alesi din randul norvegienilor, 55% au spus ca se impotrivesc ideii ca politistii sa poarte arma permanent. Pe de alta parte, 38% dintre norvegieni spun ca ar fi indicat pentru politisti sa aiba mereu o arma asupra lor.

Politistii norvegieni sunt printre ultimii din regiunea nordica ce nu poarta in mod frecvent o arma. Acest lucru se intampla pana acum numai in cazuri extreme. Politistii din Suedia si Danemarca, de exemplu, poarta arme inca din anul 1965, iar politistii din Finlanda din 1918.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.tnp.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *