Politicienii norvegieni vor sa scoata burka in afara legii

Două partide importante din Norvegia cer interzicerea purtării burka (imbracaminte traditionala a femeilor musulmane) pe teritoriul acestei ţări nordice. Este vorba de Partidul Muncitoresc şi Partidul Progresist. 

Cererea celor două formaţiuni politice norvegiene vine în urma deciziei Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), conform căreia cererea partidelor nu intră în conflict cu drepturile omului.

Trebuie să ne gândim foarte bine atunci când facem cererea pentru interzicere, după ce Curtea de la Strasbourg a confimat acum ceea ce am spus noi până acum, în mod constant: interzicerea burka nu are legătură cu drepturile omului, a declarat Mazyar Keshvari, din partea Partidului Progresist.

De asemenea, politicienii care doresc interzicerea burka în Norvegia spun că recenta decizie a CEDO pune lucrurile într-o nouă lumină.

Atunci când Parlamentul a respins cererea de interzicere în 2013, principalul argument a fost că Norvegia riscă să fie criticată. Acum, acel argument nu mai este valabil. Cred că trebuie să discutăm serios, a mai spus Bohler.

Partidul Progresist are, împreună cu Partidul Muncitoresc, 84 de reprezentanţi în Parlament. Chiar şi împreună, cele două partide mai au nevoie de un singur vot pentru a forma majoritatea.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Politicienii norvegieni vor sa scoata burka in afara legii

  1. Madalina spune:

    Mulsulmanii s-au invatat sa-si impuna religia cu forta pe oriunde merg. Insa daca mergi in tarile lor nu ai voie sa introduci nici macar o fila din biblie… Romania este plina de moschee…

  2. sopfos spune:

    Intreaba un musulman cati a avut copilul pe care Mahomed a binevoit sa o ia de nevasta.Cati>…..6 ani,,,si cand a consumat casatoria avea 9 ani…oare ce o fi asta?Dar lasa ca nici crestinii sau evreii nu stau mai bine.In vechiul testament era unul care isi dadea nevasta la produs,,,Sara o chema pe gagica.Sau juraminte cu mana pe mataranga,,,,,Sau ucigasul Leftae care si-a omorat propriul copil,,,,,si lista poate continua…MULTI SE NUMESC CRESTINI DAR NU AU CITIT BIBLIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *