Politia din Oslo va fi maine in alerta, din cauza unor manifestatii pro-israeliene

Duminică, în Oslo va avea loc un miting. Forţele de securitate se pregătesc încă de pe acum, pentru orice eventualizate.

Organizaţia With Israel for Peace (Cu Israel, pentru pace) se va strânge în faţa Parlamentului norvegian, în semn de sprijin pentru co-naţionalii lor şi pentru ocupanţii Fâşiei Gaza. Un protest similar, care a avut loc în 2009 s-a sfârşit însă cu bătăi pe stradă în Oslo.

Între timp, numărul membrilor din organizaţie a crescut simţitor, ajungând astăzi la 8000.

Conrad Myrland, liderul organizaţiei With Israel for Peace a spus că a avut un dialog foarte deschis cu poliţiştii despre demonstraţia care va avea loc duminică.

Dar frica autorităţilor nu a dispărut. Pentru că în 2009, când organizaţia a aranjat un protest similar, membrii unor grupari anti-israeliene au ieşit pe străzi şi i-au atacat. Poliţia a pierdut controlul asupra situaţiei şi a fost nevoită să folosească gaz lacrimogen şi câini.

Mă aştept ca liderii opoziţiei şi liderii fiecărei moschei să-şi calmeze membrii. Toată lumea ar trebui să fie respectată atunci când încearcă să-şi exprime punctual de vedere într-un mod paşnic, a declarat Myrland.

Şeful Poliţiei din Oslo, Jacob Smerud a spus însă că se va da alerta, în cazul în care va fi nevoie. Deocamdată, el consideră că protestatanţii vor fi în siguranţă în Oslo.

Sursa: www.thelocal.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *