Politia din Norvegia va trece prin mai multe schimbari in perioada urmatoare

Politia din Norvegia se va schimba in urmatoarea perioada. Guvernul, impreuna cu partidul care il sustine, respectiv Partidul Liberal au propus ca numarul de sectii de politie sa se reduca de la 27 la 12 in viitorul apropiat, ca o masura a reformei acestei institutii. Si astfel sa existe sectii de Politie mai mari, dar mai rare.

Prim-ministrul Erna Solberg a prezentat astazi planurile Guvernului in privinta Politiei, in cadrul unei conferinte de presa. Dupa cateva luni de negocieri, Partidul Conservator, Partidul Progresist si Partidul Liberal au reusit sa ajunga la un consens in privinta noii reforme.

`Deja avem mesaje clare ca este nevoie de o schimbare. Acum avem nevoie mai mult de actiuni`, a declarat Erna Solberg.

De asemenea, la conferinta a participat si Anders Anundsen, Ministrul Justitiei din Norvegia (Partidul Progresist). El a vorbit despre faptul ca politistii norvegieni trebuie sa aiba un timp mai bun de raspundere la urgente, o rata mai buna a solutionarii diferitelor crime si infractiuni, precum si o imbunatatire a timpului dedicat cazurilor mai provocatoare. In plus, Anundsen considera ca dupa ce vor fi aplicate schimbarile, atunci societatea va avea de castigat.

Printre schimbarile care vor viza Politia se numara urmatoarele: se doreste ca la 95% dintre apeluri sa se raspunda in circa 20 de secunde. De asemenea, 90% dintre oameni vor conduce maximum 45 de minute pana la cea mai apropiata sectie de Politie. Mai mult, sectiile de Politie vor avea programe mai flexibile, pentru ca toti cei ce au nevoie, sa poata discuta cu un ofiter de Politie.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *