Pinguinii norvegienilor, in pericol de insolatie!

Temperaturile foarte ridicate din Norvegia pun în pericol sanatatea pinguinilor şi a altor animalele de la zoo care au nevoie de răcoare. Ingrijitorii spun ca simpaticii pinguini sunt cei mai predispusi la insolaţie.

Avem o alarmă care ne anunţă când temperatura se apropie de 25 de grade Celsius, spune Kees Oscar Ekeli, managerul de la Acvariul din Bergen.

Până acum, îngrijitorii de la acvariu au încercat să protejeze pinguinii. Ei au folosit stropitori cu apă rece. Păsările au parte de duşuri zilnice, pentru a rezista temperaturilor foarte ridicate.

Dacă pinguinii îşi lasă ciocul în jos şi încep să respire greu, atunci înseamnă că sunt în pericol. Avem pompe care scot apă de la 120 de metri adâncime, dintr-un fiord din apropierea oraşului. Asta înseamnă că apa are între 8 şi 10 grade, exact temperatura de care au nevoie pinguinii pentru a se răcori, a mai declarat Kees Oscar Ekeli.

Ultima dată când un pinguin a murit în Norvegia din cauza insolaţiei a fost acum 14 ani. Cu toate acestea, îngrijitorii de la zoo spun că sunt în alertă de cod roşu.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *