Inainte sa plece din Stavanger spre Grecia, calatorii au golit bancomatele de pe aeroportul norvegian

Situației Greciei începe să fie resimțită puternic și în alte țări europene. Astăzi dimineață, bancomatele de pe aeroportul din Stavanger erau goale, deși fuseseră alimentate cu bani vineri. Se pare că de pe aeroportul din Stavanger au plecat numeroși oameni către Grecia.  Întrucât pe teritoriul elen băncile sunt închise și s-a stabilit o limită de retragere de 60 de euro pe zi, persoanele care au plecat azi spre Grecia au luat cu asalt bancomatele norvegiene.

Aproximativ două milioane de euro – atât s-a retras de la bancomatele din Aeroportul Stavanger în decurs de mai puțin de trei zile.

Pur și simplu am fost luați prin surprindere de efectul Greciei, a declarat Thor-Christian Haugland din partea SR-Bank (Spare Bank).

Departamentul de Afaceri Externe din Norvegia a recomandat celor ce pleacă spre Grecia să scoată bani de la bancomatele din aeroporturi, pentru că la destinație s-ar putea să nu mai poată retrage bani de la ATM-uri.

SR-Bank (Spare Bank) a anunțat că va fi în alertă în privința alimentării bancomatelor și că persoanele care pleacă spre Grecia vor avea întotodeauna posibilitatea de a retrage euro de la bancomatele din aeroporturile norvegiene.

În Grecia, panica s-a instaurat după ce premierul elen Alexis Tsipras a anunțat recent că băncile și Bursa din această țară vor fi închise până pe 6 iulie și că retragerile de numerar vor fi restricționate. De frică, grecii au format cozi interminabile la bancomate, la benzinării și în supermarketuri. Din păcate, atunci când unii oameni au ajuns la rând la bancomate, deja nu se mai puteau retrage bani, pentru că rezerva fusese terminată. 

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info/www.capital.ro

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *