Pericol de inundatii in Norvegia: drumuri si cai ferate inchise!

În câteva zone din Norvegia, respectiv Hedmark, Oppland, Akershus și Ostfold, meteorologii prezic inundații și alunecari de teren, dupa ce a plouat zile in sir.

Ca masura de precautie, unele drumuri si cai ferate au fost inchise.

Calea ferată dintre Hamar și Roros a fost închisă duminică, din cauza pericolului iminent de inundații.

Compania feroviară a transmis călătorilor că va încerca să le ofere o variantă alternativă de transport, din moment ce calea ferata va rămâne închisă câteva zile.

De asemenea, și în Hedmark exista câteva drumuri închise. De exemplu, drumul european 16, între Kongsvinger și graniță este închis din cauza inundațiilor. În același timp, tot în Hedmark a fost închis și drumul 26.

Un alt drum închis este cel cu numărul 581, între Engerneset și Sundet.

O altă problemă legată de inundații este aceea că fermierii din Gudbrandsdalen vor pierde toate recoltele de anul acesta, întrucât apa le-a acoperit terenurile. Este a treia oară în ultimii patru ani, când fermierii din această regiune sunt afectați de inundații.

Inundațiile ne afecteaza atat fizic, cat si și financiar. Când vine apa, trebuie să lăsăm ce-am lucrat până atunci și s-o luăm de la capăt”, a declarat Lars Skejggestad Kleven din municipalitatea Ringebu.

Potrivit prognozelor, nivelul apelor va crește în următoarele zile, în special în apropierea râurilor Trysil și Glomma. Câteva proprietăți deja au fost inundate și numeroase afaceri locale au fost închise.

Sursa: www.norwaytoday.info/ www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *