Pedepsele propuse in noua lege anti-cersetorie: amenzi usturatoare si pana la 3 luni de inchisoare

Parlamentul norvegian dezbate in aceste zile noua lege potrivit căreia cerșitul va deveni o infractiune. Practic, cei care întind mâna ar putea fi amendați și ar putea merge la închisoare pentru o perioadă de trei luni. Acestea sunt principalele măsuri care ar putea fi adoptate vineri de Parlament.

Aceste masuri drastice au pornit de la revolta norvegienilor la adresa cerșetorilor, in marea majoritate țigani proveniți din România.

Din 194 de cerșetori câți au fost identificați de autorități în Oslo, în 2012, numai șapte erau norvegieni. Restul erau țigani veniți din România. Aceștia au fost prinși de Poliție de-a lungul timpului, identificati și anchetati pentru numeroase alte infracțiuni.

Noua lege ar putea permite autorităților locale să interzică cerșitul chiar din această vară.

Ministrul Justiției  Anders Anundsen a spus că există o strânsă legătură între cerșetorie și alte infractiuni care au loc pe străzile Norvegiei.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

3 Responses to Pedepsele propuse in noua lege anti-cersetorie: amenzi usturatoare si pana la 3 luni de inchisoare

 1. Eduard Angan spune:

  Felicitari!

  Nu inteleg de ce au asteptat pana acum sa interzica cersetoria!

 2. ioan spune:

  In sfarsit s-au trezit si norvegienii din somn! Luandu-i de pe strazi pe tigani poate ii mai uita cu timpul…si nu ne mai baga si pe noi in aceeasi oala cu ei. Sunt atatia amarati in lumea asta dar nu se injosesc sa puta pe la colturi cu mana intinsa! Cati africani ati vazut cersind?

 3. bantas florin spune:

  Nu inteleg de CE permite accesul pe teritoriul tarii,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *