“Pe urmele lui Dracula”, serbare pentru copii la Ambasada Romaniei din Norvegia

Sambata, 26 octombrie 2013, de la orele 16:00, se va desfasura la Ambasada Romaniei la Oslo (Oscars gate 51) o serbare dedicată copiilor, sub genericul: „Pe urmele lui Dracula – poveste sau adevar istoric?”

Vlad Tepes, sau Vlad al III-lea (1431-1476) a fost Domn al Tarii Romanesti si a dat nastere multor legende. Totodata, l-a inspirat şi pe scriitorul irlandez Bram Stoker sa scrie romanul de fictiune devenit celebru, Dracula. Cat este adevar si cat este fictiune in legenda lui Dracula?

Nu ne propunem ca la serbare sa gasim toate raspunsurile la aceasta intrebare. Le vom oferi insă ocazia celor prezenti sa afle cate ceva despre istoria Romaniei. Copiii vor putea totodata sa-si etaleze tinutele intr-o paradă a costumelor si sa se bucure din plin de dulciurile pregatite de parinti.

Serbarea este organizata impreuna cu Asociatia Copiilor si Tinerilor din Norvegia, coordonator de proiect doamna Elena Zaharia. Cei care doresc sa participe sunt rugati sa se inscrie prin e-mail, cel tarziu pana la 24 octombrie a.c., orele 17:00, la una dintre urmatoarele adrese: [email protected] sau [email protected]. Locurile sunt limitate si vom aplica principiul „primul venit – primul servit”.

Toti sunt bineveniti, indiferent ca vor fi costumati in vampiri, conti sangerosi, ingeri, zane sau în alte personaje de poveste.

Sursa: Ambasada Romaniei la Oslo

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *