Pe aeroportul din Oslo vor fi implementate noi reguli venite din partea Uniunii Europene

Cu toate că Norvegia nu face parte din Uniunea Europeană, începând cu 1 septembrie 2015 va implementa o nouă regulă venită din partea UE. Mai exact, înainte ca pasagerii să se îmbarce în avioane, ei vor fi verificați prin detectoare  speciale: Explosives Trace Detectors (ETD), prin care autoritățile vor vedea dacă pasagerii au asupra lor obiecte explozive.

Suntem foarte încrezători că pasagerii care trec prin Aeroportul Oslo vor vedea acest lucru ca pe o schimbare pozitivă, din moment ce utilizarea unui detector de particule va face ca verificarea pasagerilor să fie mai rapidă. În același timp, securitatea va fi mult mai bine asigurată, a declarat Para Paranthaman, din partea Aeroportului Oslo.

Introducere treptată

Începând cu 1 septembrie, detectorul va fi introdus în marile aeroporturi din Norvegia. Mai exact, doar un anumit procent dintre pasageri va fi verificat aleatoriu cu detectorul. Reprezentanții Aeroportului Oslo au spus că pasagerii preferă varianta utilizării detectorului, decât verificarea manuală a genților.

În timp, detectorul va fi introdus în toate aeroporturile din Norvegia.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *