Patru oameni au petrecut Craciunul intr-un mod inedit in Norvegia

Un ziar local din Norvegia a relatat povestea a patru oameni care au petrecut Craciunul intr-unul dintre cele mai izolate si extreme locuri din aceasta tara. Este vorba despre Hopen, o insula mica din sudul Svalbard.
Intunericul dureaza aici intreaga zi, afara sunt minus douazeci de grade si ursii polari se plimba in voie peste tot. Aici au petrecut Craciunul patru oameni care lucreaza la statia meteorologica si au avut parte de sarbatori cu totul deosebite, comparativ cu restul lumii.
`Am inceput Craciunul intr-o cabina veche de vanatoare. Acolo nu am avut nici incalzire si nici nimic altceva. Doar lumanari`, a precizat Ragnar Sonstebo, managerul statiei meteorologice din Hopen.
`Mai apoi, am luat o cina delicioasa si ne-am bucurat de coaste de porc, dar si de coaste de miel. Noi patru suntem, probabil cei mai izolati oameni din Norvegia, avand in vedere ca cea mai apropiata localitate se afla la 300 de kilometri distanta`, a mai povestit barbatul.
Echipajele care lucreaza pentru Institutul Meteorologic au contracte pe sase luni. Asadar, cei patru oameni care se afla in prezent in Hopen nu vor fi schimbati pana in vara. Insa au primit cadouri si scrisori de acasa, prin intermediul unor cunoscuti.
Hopen este o insula in sud-estul arhipelagului Svalbard. Ea a fost descoperita in anul 1613, de catre Thomas Marmaduke of Hull, care a numit insula dupa fostul sau comandant, Hopewell.
Institutul Meteorologic norvegian opereaza aici o statie meteo si mereu sunt trimise patru persoane pe aceasta insula. Pentru bunastarea echipajelor, pe insula Hopen au fost amenajate trei cabine in care angajatii pot locui. Insa un numar mare de ursi polari se plimba pe insula in timpul iernii, ceea ce reprezinta un pericol.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *