Patronul unei frizerii din Arendal va face puscarie pentru ca a angajat un român fara permis de munca

Patronul unei frizerii din Arendal a fost condamnat la 30 de zile de inchisoare pentru ca a angajat un roman fara permis de munca.

“Detinatorul frizeriei folosea ilegal muncitori straini fara sa plateasca taxe si impozite statului norvegian”, a declarat un reprezentant al judecatoriei locale.

Frizerul roman a inceput sa lucreze la inceputul lunii martie a anului trecut in salonul deschis intr-un spatiu inchiriat din Vestregate – Arendal.

La cateva saptamani dupa ce angajatul a inceput activitatea acolo, in urma unui control al politiei, s-a constatat ca acesta nu avea permis de munca.

Detinatorul coaforului a mai fost amendat si anterior pentru utilizarea muncii la negru. In instanta, acesta a spus ca el credea ca cetatenii UE pot lucra in mod liber in Norvegia.

Frizerul roman isi incasa partea lui de la clienti, in jur de 10.000 de coroane lunar.

Proprietarul salonului a mai fost acuzat pentru ca a detinut un alt salon de coafura cu angajati fara permis de munca, intre 2010 si 2012.

Regulile privind dreptul de muncă si sedere in Norvegia pentru cetetenii de nationalitate română se pot citi aici (click pt a deschide pagina cu informatii).

Sursa: NorvegiaN.net

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *