Panica la Universitatea din Oslo: s-au tras focuri de arma si s-a gasit un obiect asemenator unei bombe

Poliția din capitala Norvegiei a evacuat o parte din campusul Universității  din Oslo, după ce în incinta clădirii a fost găsit un obiect care semăna foarte mult cu o bombă. Acest lucru s-a întâmplat după ce noaptea trecută, un bărbat care asigură paza în universitate a fost împușcat.

Poliția a intervenit în această situație, în campusul Blindern, chiar după ce obiectul care semăna cu o bombă a fost găsit în preajma Departamentului de Fizică. Se presupune că obiectul a fost lăsat acolo de doi bărbați care au tras noaptea trecută focuri de armă asupra unui bărbat care asigura paza. Din fericire, gardianul nu a fost rănit.

În cadrul unei conferințe care a avut loc la prânz, autoritățile au spus că nu au găsit urme de explozibil în obiectul suspect.

Obiectul a fost creat pentru a provoca frică. Arăta ca o bombă, dar cei din departamentul tehnic ne-au spus că este ceva numit hoax, a declarat Johan Fredriksen, din partea Poliției din Oslo.

Potrivit unei publicații norvegiene, polițiștii încearcă să dea de urma celor doi bărbați care au atentat la viața paznicului. Ei sunt acuzați de tentativă de omor.

Bărbatul care asigura paza a fost lovit în piept de un glonț, la primele ore ale dimineții, dar din fericire nu a fost rănit. Paznicul purta o vestă anti-glonț și astfel a reușit să scape cu viață.

Potrivit declarațiilor paznicului, cel care a tras în el este un bărbat cu pielea albă, vorbește limba engleză, purta o pelerină roșie și avea pantofi gri.

Kristian Tuv, un tânăr care studiază Fizica în cadrul Universității din Oslo a spus că ora la care a fost atacul i-ar putea îngrijora pe studenți.

Bineînțeles, faptul că s-au tras focuri de armă a fost înfricoșător. Unii oameni ar putea spune că ce s-a întâmplat are legătura cu data de 22 iulie, dar e greu de tras o astfel de concluzie, a declarat tânărul.

Reprezentanții universității au declarat că vor închide temporar Departamentul de Fizică, Chimie, Astrofizică, care se află în campusul Blindern. De asemenea, autoritățile au restricționat accesul în zonă și încă se fac cercetări.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *