Ouale vor disparea din magazinele norvegiene, pana la sfarsitul saptamanii

Uniunea Fermierilor Norvegieni continuă protestele, nemulțumiți de refuzul Guvernul de a le mari subvențiile pentru anul 2015. Mai nou, fermierii amenință ca din magazinele alimentare vor dispărea… ouăle. 

De ziua națională, norvegienii ar putea să fie obligați să renunțe la tradiționala omletă, pentru că fermierii nu vor mai livra ouă către marile lanțuri de magazine.

Fermierii vor sa oprească “din fașă” comercializarea ouălor, blocând toate liniile de ambalare, pana la sfârșitul săptămânii. Potrivit marilor producători de ouă, depozitele deja au stocuri puține și producția merge încet. Așadar, “greva ouălor” este deja iminentă.

În ferme, găinile vor face ouă, indiferent dacă va exista un blocaj la comercializare sau nu. Putem stoca aceasta productie aproximativ trei zile”, a declarat Torfinn Prytz Higdem, șeful executive al Cardinal Foods, unul din cei mai mare producători de ouă și carne de pui.

Daca aceasta tactica va da roade, atunci milioane de norvegieni vor trebui sa spună adio preparatelor pe baza de oua, de Ziua Națională, sărbătorită pe 17 mai.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *