Oslo vrea sa organizeze Jocurile Olimpice de Iarna in 2022

Oslo candideaza în mod oficial pentru a găzdui Jocurile olimpice de iarnă din 2022 și are șanse destul de mari să câștige, mai ales dupa ce orasul german Munchen s-a retras din cursă.

Cu doar o zi înainte de termenul-limita, capitala Norvegiei a trimis o scrisoare către Comitetul Olimpic Internațional prin care își exprima dorința de a găzdui Jocurile olimpice de iarnă din 2022. Proiectul propus de orașul Oslo presupune un buget redus, de circa 34 de miliarde de coroane, echivalentul a 4,1 miliarde de euro.

Norvegia a mai găzduit de-a lungul timpului Olimpiadele de iarnă. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1952 la Oslo, în timp ce Lillehammer a găzduit cu succes competiția din 1994, acest lucru transformând orașul Oslo în favorit pentru Jocurile Olimpice din 2022.

Printre celelalte orașe cu care se confruntă Oslo pentru competiția din 2022 se numără Stockholm, Beijing, Kracovia, Lvov și Almaty. Munchen, cel care putea reprezenta un adevărat competitor pentru Oslo s-a retras zilele trecute.

Orașul gazdă va fi desemnat de membrii Comitetului Olimpic Internațional în sesiunea din Kuala Lumpur de pe 31 iulie 2015.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *