Oslo s-a retras din cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2022 pentru ca s-a temut de costurile prea ridicate

E oficial: Oslo s-a retras din cursa pentru câștigarea posibilității de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022. Decizia a fost luată miercuri, în capitala Norvegiei. Membrii partidului Conservator au votat împotrivă, întrucât consideră că nu ar fi existat suficiente fonduri pentru a susține un eveniment de o asemenea amploare.

Am primit sfaturi foarte clare despre faptul că nu ar trebui să găzduim Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022. Un astfel de proiect poate fi foarte scump și are nevoie de sprijin. Însă nu există suficient sprijin”, a declarat Erna Solberg, prim-ministrul Norvegiei.

Jocurile Olimpice de iarnă ar fi fost foarte interesante și amuzante, dar trebuie să fie ceva ce și oamenii vor. Mai avem și alte lucruri pentru care trebuie să plătim destul de mult”, a mai spus Solberg.

fabian_1Primarul capitalei norvegiene a preferat să nu se poziționeze nici de partea celor care au votat împotrivă, nici de partea celor care ar fi vrut ca Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 să fie ținute în Oslo. „Unii sunt puțin supărați, dar nu este sfârșitul lumii”, a declarat Fabian Stang, primarul orașului Oslo.

El a spus însă câteva motive pentru care ar fi fost bine ca evenimentul să aibă loc pe teritoriul norvegian. „Ne-am fi dorit să fim prezenți în lumea sportului, întrucât mulți copii și adolescenți s-ar fi simțit mai inspirați”, a mai precizat Stang.

În același timp, liderul consiliului local din Oslo, Stian Berger Rosland este cu adevărat dezamăgit de decizia luată în privința Jocurilor Olimpice. „Oslo 2022 este un proiect care a avut parte de multă susținere în consiliul local din Oslo și am primit sprijin din partea populației prin votul din 2013. Speram la un alt rezultat în urma întrunirii de zilele trecute. Bineînțeles, sunt dezamăgit”, a declarat Stian Berger Rosland.

În urma retragerii Oslo din cursa pentru câștigarea posibilității de a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022, două orașe sunt acum concurente. Este vorba despre Beijing și Almaty, din Kazakhstan.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *