Organizația Mondială a Sănătății arată cu degetul spre carnea procesată și susține că aceasta poate produce cancer

Cei care procesează carnea pentru hotdog în Norvegia sunt vizați de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, întrucât, potrivit specialiștilor, acest produs alimentar poate produce cancer de colon.

Ministerul Sănătății din Norvegia a reacționat imediat și a spus că va face o analiză, pentru a vedea dacă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au dreptate și dacă într-adevăr, consumatorii sunt puși în pericol.

Hotdog-ul este foarte căutat în Norvegia, aici fiind numit ‘pølser’. Anual, în Norvegia sunt vândute circa 45 de milioane de kilograme de produse din carne de porc (circa 8,8 kilograme pe locuitor), însă, specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății susțin faptul că această carne, care este procesată pentru cremvuștii din hotdog poate cauza probleme serioase de sănătate.

Specialiștii în domeniul sănătății subliniază faptul că o persoană care consumă doar 50 de grame de carne procesată pe zi (adică mai puțin de două felii de bacon sau un hot-dog) este mai predispusă la apariția cancerului de colon cu 18%, față de cineva care nu consumă această cantitate periodic.

Pentru o persoană, riscul de apariție a cancerului de colon din cauza consumului de carne procesată rămâne mic, atâta timp cât cantitatea de carne este și ea scăzută, însă riscul crește direct proporțional cu cantitatea de carne consumată, a declarat doctorul Kurt Straif, din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

În Norvegia, consumul de carne procesată a crescut foarte repede în ultimele decade: de la 53 de kilograme pe an pentru o persoană, în  1989, la 76 de kilograme de carne în 2014, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate din Norvegia. În medie, un bărbat consumă 1.022 de grame de carne pe săptămână, pe când o femeie mănâncă 620 de grame, cantități de două ori mai mari față de cele indicate în mod normal.

În Norvegia există circa 3.500 de persoane care se îmbolnăvesc de cancer anual, aceasta fiind una dintre cele mai mari rate din Europa.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *