O statuie gigantica va fi amplasata intre Oslo si Trondheim

În această săptămână, în Oslo a ajuns cea mai înaltă sculptură din lume, reprezentând un elan. Opera de artă are zece metri înălțime, ceea ce înseamnă că depășește cu treizeci de centimetri rivalul canadian, numit Mac the Moose.

Uriașul elan, creat de artistul norvegian Linda Bakke va fi amplasat la jumătatea drumului dintre Oslo și Trondheim, cu scopul de a ura bun venit turiștilor în această regiune.

Statuia este numită Storelgen sau The Big Elk și face parte dintr-un proiect al Administrației de Drumuri Publice din Norvegia, un proiect prin care autoritățile își propun să reducă numărul accidentelor pe străzile norvegiene.

Ideea noastră este ca oamenii să se oprească pentru câteva minute și să se uite la statuia pe care o vom instala. În același timp, dorim ca turiștii să-și dezmorțească picioarele și să ia puțin aer, a declarat artistul Linda Bakke.

aa998279061134b505a4e63a3dd9437ca3ad85d3681e66345d278ce162ce445f

 

Autoritățile norvegiene au precizat faptul că au ales ca statuia să reprezinte un elan, întrucât Norvegia pune mare preț pe animale și dorește să insufle și turiștilor simțul responsabilității în această privință.

Bakke a mai spus că este important faptul că statuia care va fi amplasată între Oslo și Trondheim este mai înaltă decât Mac the Moose, pentru că acest lucru va crește curiozitatea celor care vor trece pe lângă ea. Mac the Moose a fost construită în anul 1984, în Canada.

Statuia a fost construită în China, întrucât, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile norvegiene, aceasta a fost cea mai bună și cea mai ieftină soluție.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *