O rusoaica a murit dupa ce a cazut intr-o cascada, de la 145 de metri inaltime

O turistă din Rusia a murit duminică, după ce a căzut de pe una dintre cele mai mari cascade din Norvegia. Femeia în vârstă de 50 de ani a căzut de la o înălţime de 145 de metri de pe cascada Voringsfossen, din Eidfjord, Hordaland. Deocamdată, autorităţile nu ştiu de ce a căzut femeia.

Victima a stat câteva ore în râu, până a fost scoasă din apă. Din cauză că râul era foarte învolburat, operaţiunea a fost una dificilă.

Pare să fi fost o cădere accidentală. Femeia nu era singură la cascadă, în jurul ei fiind şi alţi turişti. Ulterior, a fost găsită şi scoasă din apă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Steimler Setre.

Autorităţile au mai spus că au existat martori, dar că victima nu făcea parte din niciun grup de turişti.

Este foarte trist şi tragic ce s-a întâmplat. Gândurile mele sunt alături de familia victimei. Sper că acum se va securiza zona, pentru a evita astfel de accidente pe viitor. Încă de anul trecut am pus mai multe semen în zonă. Dar turiştii trebuie să aibă grijă şi să fie atenţie, pentru că niciodată nu vom putea înconjura natura în totalitate, a precizat primarul din Eidsfjord.

În 2011, o femeie de 61 de ani din Austria a căzut de pe aceeaşi cascadă şi a murit. Tot aici a murit şi un şofer de autobuz în anul 2009.

Cascada Voringsfossen face parte din râul Bjoreio, din regiunea Eidsfjord. În total, cascada are o înălţime de 182 de metri. Mii de turişti vin aici anual, pentru a admira spectacolul naturii.

Pentru ca turiştii să fie în siguranţă când vin aici, autorităţile vor începe acest an lucrări de împrejmuire a zonei.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *