O menajera si-a ucis seful pentru 15 milioane de coroane si a fost condamnata la 13 ani de inchisoare

O menajera din Norvegia care ar fi trebuit sa primeasca o mostenire frumoasa de la patronul ei milionar dupa ce el ar fi murit, nu a mai avut rabdare si l-a sufocat in somn. Acum, femeia va petrece treisprezece ani dupa gratii, pentru omor. Paradoxul este urmatorul: menajera nu stia, atunci cand a omorat batranul ca de fapt fusese dezmostenita cu ceva timp in urma, in favoarea unui alt angajat.

Pal Stener Johannessen, in varsta de 90 de ani a fost gasit mort in apartamentul sau din Oslo in martie anul trecut. Menajera lui ar fi trebuit sa mosteneasca 15 milioane de coroane din avere. Insa, inainte de moartea sa, barbatul si-a schimbat testamentul, in favoarea unui alt angajat, in varsta de 36 de ani.

Dupa proces, instanta a ajuns la concluzia ca menajera de 62 de ani l-a sufocat in somn cu o perna pe Johannessen, iar apoi a parasit apartamentul. Cel mai probabil, femeia a folosit o perna pentru a-si ucide seful.

In urma autopsiei s-a dovedit faptul ca victima a fost sufocata, insa politistii au precizat ca nu pot spune exact cum a murit barbatul. Menajera de 62 de ani a negat faptul ca si-ar fi ucis seful si a izbucnit in plans atunci cand a fost condamnata. Juriul a avut nevoie doar de 2 ore pentru a o trimite dupa gratii pentru 13 ani. De precizat este faptul ca in mod normal, pedeapsa standard pentru omor este de 12 ani.

In ultimul an, Norvegia a avut probleme cu locurile din inchisoare, toate cladirile fiind ocupate la capacitate maxima. Din acest motiv, Norvegia a fost nevoita sa apeleze la tarile vecine si a inchiriat cateva inchisori. Acum, Guvernul a decis sa construiasca cateva cladiri. Mai exact, se vor incepe lucrari pentru inca 650 de locuri. In Bergen, Halden si Skien se vor adauga cate 100 de locuri. Ulf, Leirstein, din partea Comitetului de Justitie din Parlament a declarat ca lucrarile vor incepe de anul viitor.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no si www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *