In Oslo va fi tratat un caz de Ebola: femeia a luat virusul din Sierra Leona, acolo unde lucra intr-o organizatie caritabila

O femeie din Norvegia, care a fost infectată cu virusul EBOLA în timp ce lucra la o organizație caritabilă din Sierra Leone va fi tratată în Oslo. Tânăra, parte din organizația Medecins Sans Frontiere a început să se simtă rău încă de acum câteva săptămâni, dar duminică a fost trimisă la Izolare.

Astăzi s-a confirmat faptul că este vorba de un caz de Ebola.

Din nefericire, este adevărat faptul că în urma testelor s-a dovedit că e un caz de Ebola. Persoana în cauză era într-o misiune în Sierra Leone, acolo unde Medecins Sans Frontiere are 1.200 de angajați. Dintre aceștia, 86 sunt voluntari din alte țări”, a declarat Anne Cecilie Kaltenborn, secretarul general al Medecins Sans Frontiere.

Femeii din Norvegia i s-a luat o probă de sânge și s-au făcut analize de laborator. Așa a fost confirmat cazul.

Suntem siguri că a noastră colegă va primi cel mai bun tratament. Vom păstra legătura cu ea și cu familia ei. De asemenea, vom continua să le oferim tot sprijinul nostru”, a mai spus Kaltenborn.

Chiar și prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg a reacționat.

Motivul pentru care această boală se răspândește atât de repede în Africa de Vest este că țările de acolo nu au o infrastructură și nu au servicii de sănătate bune. În Norvegia ne putem descurca mai repede cu un caz de Ebola”, a declarat Solberg.

Pe de altă parte, Cathrine Lofthus  de la Spitalul Universitar din Oslo a precizat că instituția medicală de care aparține s-a pregătit de acum mult timp pentru un asemenea caz.

Avem oameni competenți, facilitățile necesare, camera de izolare și echipamentul necesar. Vom avea grijă de pacientă și personalul va face tot ce îi stă în putință”, a precizat Lofthus.

Doctorii spun că în aproximativ două săptămâni vor ști dacă pacienta va supraviețui sau nu. Pentru a o ajuta vor fi însă nevoiți să folosească medicina experimentală.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *