O echipă de elevi din România și Norvegia a proiectat un loc de joacă ce produce energie curată

Locurile de joaca pentru copii ar putea deveni in viitor mici centrale de producere a energiei verzi si totodata centre de educatie ecologica, potrivit unui proiect realizat de o echipa de elevi din Romania si Norvegia.

Ideea lor – EnergyGround – a fost declarata castigatoare intr-o competitie de proiecte de sustenabilitate, organizata in Norvegia cu ocazia unui schimb de experienta romana-norvegian, ce a implicat, in perioada 29 septembrie – 3 octombrie, elevi romani si norvegieni, impreuna cu profesorii lor.

Initiativa face parte din proiectul Greenovation Challenge, derulat la nivel national de organizatia Junior Achievement (JA) Romania. Echipa din Romania a fost reprezentata de elevi si profesori de la Colegiul Alexandru cel Bun (Gura Humorului), Liceul Constantin Brancoveanu (Horezu), Liceul Teoretic Mircea Eliade (Intorsura Buzaului), Colegiul de Informatica (Piatra-Neamt) si de voluntari ai Asociatiei Romontana.

Proiectul este derulat in parteneriat cu Asociatia Romontana si cu organizatia Ungt Entreprenørskap Sogn og Fjordane (UESoF) din Norvegia si implica, in perioada 2014-2016, peste 900 de elevi si 40 de profesori de liceu din zone montane din Romania si Norvegia.

Proiectul este finantat prin granturile SEE (Spatiul Economic European) 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii  oficiale despre granturile SEE si  norvegiene accesati www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro.

Cititi mai mult pe site-ul AGORA.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *