O cincime din locurile de munca din Hordaland ar putea disparea, spun oficialii

O cincime din locurile de munca din Hordaland ar putea disparea, ca urmare a diminuarilor din sectorul petrolier, a scos la iveala Administratia din Hordaland.

Potrivit unui raport realizat de Administratia din Hordaland, in prezent, mai mult de 28.000 de persoane lucreaza in prezent aici, in sectorul petrolier. De asemenea, mai exista inca 19.000 de locuri de munca ce depind de acest sector.

Informatiile furnizate de oficialii din Hordaland arata faptul aproape o cincime din locurile de munca de aici sunt legate in mod direct sau indirect de ceea ce se intampla in industria petroliera sau in industria gazului.

Nu este ceva surprinzator, dar acest lucru trebuie documentat”, a declarat Tom Christer Nilsen din partea Administratiei din Hordaland.

Potrivit Institutului de Statistica din Norvegia, in 2010, in Hordaland productia a fost de circa 400 de miliarde de coroane. Din acesti bani, 104 miliarde au provenit din industria petroliera si din industria gazului. Per total, 34% din productia din Hordaland este legata de cele doua tipuri de industrie.

Raportul arata cat de importanta este aceasta industrie pentru afaceri si pentru locurile de munca din Hordaland in vestul Norvegiei. Ceea ce se intampla in acest sector este foarte important pentru intreaga noastra societate”, a concluzionat Nilsen.

Zilele trecute, in discursul de inceput de an, prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg a vorbit despre declinul din industria petroliera. Ea a precizat faptul ca industria a ajuns acum ceva timp la o cota maxima, iar acum este in declin. Totodata, prim-ministrul a spus ca Norvegia trebuie sa gaseasca repede o noua metoda pentru a genera locuri de munca.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *