O a doua municipalitate din Norvegia interzice cerșetoria

Este oficial: de azi înainte, în Lillesand cerșetoria este interzisă. Decizia a fost luată după ce Consiliul Local s-a întrunit pentru a discuta despre acest lucru. Majoritatea a decis să scoată cerșetoria din limitele legalității, însă lupta a fost strânsă.

Paisprezece membri din Consiliului Local au votat pentru interzicerea cerșetoriei și 13 au votat împotrivă. Așadar, Lillesand devine a doua municipalitate din Norvegia care adoptă interzicerea cerșetoriei. Arendal a fost primul oraș în care cerșetoria a fost interzisă.

În Arendal, cerșetoria a fost interzisă la finele lunii august a acestui an. Atunci, 21 dintre membrii Consiliului Local au votat pentru adoptarea măsurii, iar 18 au votat împotrivă.

Lillesand este un oraș din Aust-Agder și este parte din districtul numit Sorlandet. Aici locuiesc aproximativ 10.000 de oameni, potrivit ultimului recensământ.

Practic, interzicerea cerșetoriei presupune următoarele: cei care vor mai fi prinși cu mâna întinsă pe străzi, la colțuri, în piețe sau în oricare alt loc riscă să stea după gratii până la trei luni. De asemenea, aceste persoane riscă amenzi usturătoare.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *