„Nu interziceti cersetoria!” – mesajul pe care l-a primit Norvegia recent

Consiliul Comisiei Europene pentru Drepturile Omului are un mesaj foarte clar pentru Guvernul norvegian: „Lăsați deoparte propunerea de interzicere a cerșetoriei!”.

După ce o perioadă îndelungată, subiectul interzicerii cerșetoriei în Norvegia a fost unul foarte dezbătut și după ce unele municipalități deja au interzis cerșetoria, Comisia Europeană pentru Drepturile Omului își arată nemulțumirea.

Cred că propunerea este una destul de problematică. Am fost foarte deschis în fața autorităților și le-am spus că sper să nu continue cu acest proces”, a declarat Nils Muiznieks, liderul Consiliului Comisiei Europene pentru Drepturile Omului.

El a continuat, însă.

Se pare că e tentant să folosești metode criminale pentru a te ocupa de o problemă socială. Cerșitul este o chestiune legată de sărăcie”, au mai fost cuvintele lui Nils Muiznieks.

Guvernul  norvegian a trimis joi Parlamentului o propunere referitoare la cerșetorie și interzicerea acestei activități. Se vor face câteva consultări în acest sens.

Însă, Guvernul și-a dat deja, la 1 iulie 2014, acordul ca municipalitățile din Norvegia să fie cele în măsură să decidă dacă adoptă sau nu interzicerea cerșetoriei. În acest sens, Partidul Central a fost în majoritate de acord cu interzicerea cerșetoriei. El mai ceruse și înainte de acea dată ca în Norvegia să fie interzisă cerșetoria.

La sfârșitul lunii august a anului trecut, Arendal a fost primul oraș norvegian care a adoptat interzicerea cerșetoriei. La scurt timp a fost urmat și de Lillesand.

Practic, interzicerea cerșetoriei presupune următoarele: cei care vor mai fi prinși cu mâna întinsă pe străzi, la colțuri, în piețe sau în oricare alt loc riscă să stea după gratii până la trei luni. De asemenea, aceste persoane riscă amenzi usturătoare.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *