Noul Centru pentru Situatii de Urgenta – mai târziu si mai scump

Noul Centru pentru situații de urgență va costa mai mult decât era plănuit, iar construcția va dura mai mult decat era prevăzut inițial.

Ministrul Justiției, Anders Anundsen (Partidul Progresist) sustine ca investitia va depasi estimarea initiala de un miliard de coroane.

În 2012, fostul Ministrul Justiției și al Securității Publice, Grete Faremo anunța că se va cheltui un milliard de coroane pentru ridicarea unui centru modern pentru situații de urgență.

Acesta va fi folosit drept tabără pentru trupele care se ocupă de dezamorsarea bombelor, pentru serviciile legate de câinii antrenați pentru situații speciale și pentru serviciul de interventii cu elicoptere.

Faremo estima atunci că întreaga bază va fi gata în cinci ani, însă actualul ministru a declarat că ridicarea construcției va dura mai mult și că va costa mai mult decat miliardul de coroane deja stabilit.

Anundsen a explicat că baza va  fi mai mare decât se hotarase inițial și că s-au făcut schimbări în planul clădirii. Actualul ministru a mai declarat că vrea să grăbească constructia, pentru a nu depasi cu mult termenul propus in 2012.

Trebuie să ne asigurăm că serviciile de securitate a populatiei și de răspunsuri rapide în situații de urgență pot fi menținute permanent”, a declarat Anundsen pentru NRK.

Pe de altă parte, Hadia Tajik, șefa Comitetului de Justiție este îngrijorată că întârzierea ar putea lasa Norvegia vulnerabila la eventuale amenintari la adresa securitatii sale.

Acum știm că Anundsen nu va fi în stare să termine centrul în cinci ani, așa cum a concluzionat până la urmă și fostul guvern. Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra Norvegiei”, a declarat Hadia Tajik.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *